OPDATERET efteråret 2021 Alle sider for hvert år klubben har spillet - Information om gravsteder under andet og Turen går til gravsteder og andet der har tilknytning til Manchester United.

Manchester United

Manchester United er mere en fodboldklub; det er en institution, elsket og berømt verden over for sit spil og sine spillere, for sine triumfer og tragedier - og ikke mindst for Sir Matt Busby, levendegørelsen af alle de bedste tanker om fodbolden og dens moderland.
Det var Matt Busby der skabte klubbens grænse løse popularitet. Old Trafford hjemsted for Manchester United, lå i ruiner, bombet at det tyske Luftwaffe i marts 1941, og de fleste af klubbens spillere, gjorde krigstjeneste på kontinentet, da Uniteds præsident James Gibson indkaldte til bestyrelse møde på sit kontor den 15. februar 1945, vedrørende en ansættelse af en manager for klubben. Resultatet blev at Matt Busby, på det tidspunkt stabs officer i den britiske hær, fik en fem årlige kontrakt som manager og tiltrådte i oktober 1945 i en klub uden penge, uden stadion og uden spillere!
United havde en kæmpe gæld, Old Trafford var ubrugelig: tribunerne var ødelagt og banen omdannet til et kæmpekrater og spilleren var knapt nok vendt tilbage fra slagmarkerne, på det europæiske kontinent. Det var ud af dette muldvarpe skud, Matt Busby byggede et bjerg.
Sagt af Per Wiking i et TV quiz program om Manchester United

 

Jeg vil opfordre til at omtale Manchester United og andre klubber med respekt.